19 betere sales email afsluitingen dan 'groet' of 'bedankt'

 

De meeste mensen lezen de laatste zin van een sales email niet. Dit komt omdat deze zin bijna altijd hetzelfde is. Immers, de meeste mensen sluiten af met " "Dank je", "Met vriendelijke groet" of iets dergelijks saais - en het is zinloos om dit een miljoen keer te lezen:

Echter,  doordat verkopers ook bijna altijd saaie email afsluitingen gebruiken, onstaat er een grote kans voor creatievere verkopers om eruit te springen. Het sluiten met iets pakkends en gepersonaliseerd zal je niet alleen laten opvallen - het geeft je ook een laatste mogelijkheid om je met je prospect te verbinden. Combineer dus een krachtige email afsluitzin met een unieke afsluiting om indruk te maken tijdens het prospecten.

19 Creatieve E-mail afsluitingen

1) " Ik zie ernaar uit om meer te weten te komen over je [uitdaging]"

Wanneer je de prospect e-mailt om een oriënterend gesprek te plannen, gebruik dan je afsluiting om jezelf als betrouwbare consultant te positioneren.

2) "Sta te popelen om je [uitdaging] aan te pakken"

Gebruik deze regel in een verbindende e-mail of na een oriënterend gesprek om de prospect duidelijk te maken dat je klaar staat en bereid bent om te helpen.

3) " Dank je voor de mogelijkheid om te praten met een collega [voetballer, sushi-fan, Amsterdammer, enz.]"

Zodra je een overeenkomst met een prospect hebt vastgesteld, versterk je deze in je afsluitingsregel.

Maar als je voor het eerst contact probeert te leggen, pas deze regel dan als volgt aan: "Zie uit naar de mogelijkheid om te praten met een [collega boekenwurm, bergbeklimmer, Amsterdammer, enz.]” 

4) " Altijd een genot om bij te praten met een collega [UVA alumnus, voetbal fan, Game of Thrones fan]"

Deze regel is een andere geweldige mogelijkheid om je persoonlijke band te versterken.

5) "Ik hoop dat je dit weekend tijd hebt om te [hobby van de prospect]"

Heeft de prospect - rechtstreeks tegen jou of op sociale media - genoemd dat ze zich veel met een bepaald tijdverdrijf bezighouden? Zo ja, gebruik dit dan in de afsluitingsregel. Dat is persoonlijker dan een robotachtig “Bedankt” of “Met vriendelijke groet”.

6) "Nogmaals gefeliciteerd met de [trigger event]"

Als je je e-mail bent begonnen met het noemen van een trigger event, dan zal het opnieuw vermelden in de afsluiting de prospect er onbewust aan herinneren dat er dingen voor hun bedrijf gaan veranderen - zodat zij wellicht ook gaan overwegen om van leveranciers te veranderen.

7) "Ik hoop dat je dit weekend de kans krijgt om [trigger event] te vieren"

Deze regel is wat meer vertrouwelijk, bewaar deze dus voor prospecten met wie je een betere verstandhouding hebt.

8) "Geniet van het [gebeurtenis waarover je prospect je heeft verteld]"of "Laat me weten hoe het [gebeurtenis] gaat”

Het verwijzen naar iets dat op de kalender van je prospect staat, is een geweldige manier om duidelijk te maken dat je luistert. Deze afsluiting kan ook worden gebruikt voor een koper waarmee je nog niet eerder hebt gesproken, maar waarvan je hebt gezien dat ze op sociale media een gebeurtenis noemen of waarvan je de aanwezigheid door middel van een andere vorm van pre-contact onderzoek te weten bent gekomen. 

9) " Oh, trouwens - veel succes bij het [evenement]”

Gebruik deze variatie wanneer de andere persoon daadwerkelijk aan het evenement deelneemt (spreken, hosten, enz.)

10) "Laat het me weten als je vragen heeft over [het voorstel, het verbeteren van je personeelsbestand, etc.]"

Hopelijk heb je de bezwaren van je prospect tijdens het oriënterende gesprek ontdekt en behandeld. Maar als ze twijfels of vragen hebben, maak dan duidelijk dat je bereid bent om deze te beantwoorden.

11) "Geniet van een fantastische maandag ;)"

Maandagen zijn gewoonlijk niet populair. Met deze afsluitingsregel laat je je prospect lachen - en toon je dat er echt een persoon achter je email zit. Maar gebruik het niet bij personen die geen humor hebben.

12) "Ik hoop dat je week goed begint"

Gebruik deze vrolijke afsluitingsregel als je de prospect niet goed kent (en niet wilt afsluiten met iets dat vertrouwelijker is).

13) "Geniet van je donderdag (we zijn er bijna!)"

Naarmate de week vordert, begint iedereen naar het weekend uit te zien. (Als bonus zorgt het gebruik van "we" ervoor dat de prospect onbewust het gevoel krijgt dat jullie in hetzelfde team zitten.)

14) "Prettige vrijdag - in de hoop dat je wat dingen om te relaxen hebt gepland"

Blij dat het vrijdag is, toch?

15) "Hoop dat je [dag] soepel verloopt"

Als u een beetje plezier wilt hebben met de generieke "Hoop dat je week goed gaat", gebruik dan "soepel" of een ander niet vaak gebruikt bijwoord.

16) "Zag dat het [heet, koud] in [de plaats van de prospect] wordt - blijf [koel, warm]"

Een beetje personaliseren doet het goed. Deze optie is ideaal als je net een band met een prospect opbouwt en niet weet hoe ontvankelijk ze zullen zijn voor een creatievere afsluiting.

17) "Een prachtige dag toegewenst"

Het simpelweg gebruiken van "prachtige" voor het traditionele "goede" of "geweldige" maakt deze sluitingsregel onvergetelijk.

18) "Zal binnenkort met meer info komen..."

Wil je een beetje intrige en spanning creëren? Geef de koper in je eerste email wat informatie, eindig vervolgens met de belofte dat er meer komt. 

19) "Stuur je goede vibes"

Herinner je prospect er met deze positieve afsluiting subtiel aan dat jullie in hetzelfde team zitten. Het kan bij sommige prospecten overkomen als te vrij, dus bedenk wat hun functie, persoonlijkheid en sector is, voordat je het gebruikt.

Het maakt niet uit hoe goed je afsluiting is als je bericht niet goed is. Bekijk deze post hoe je een creatieve en sterke email schrijft.

Hoe sluit jij een email op een unieke manier af? Laat het weten en deel het in de comments.

Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te  maken