Inbound Sales
Wat is

Inbound Sales

Verkoop methodologie waarbij de koper centraal staat

Wat is Inbound Sales?

Inbound Sales is een verkoop methodologie waarbij Sales zich aanpast op de manier waarop mensen willen kopen centraal staat.

Door de verspreiding van informatie op internet is de moderne koper niet meer afhankelijk van verkopers om toegang te krijgen tot informatie om aankoopbeslissingen te nemen. Bij Inbound Sales erkennen we de noodzaak om de verkoopervaring te transformeren en te personaliseren naar de context van de koper. Organisaties welke Inbound Sales implementeren herkennen de noodzaak om hun volledige verkoopstrategie te transformeren op basis van de koper, in plaats van de verkoper.

Inbound Sales Methodologie
Inbound Sales.png

Bij Inbound Sales ontwikkel je een verkoopproces die je prospects ondersteund tijdens hun onderzoek. Onderin zie je de stadia die kopers doorgaan (bewustmaking, overweging en beslissing) die de koper doorloopt tijdens hun aankoopproces. Hierboven zijn vier acties (Identificeren, Verbinden, Verkennen en Adviseren) die Inbound Sales teams moeten implementeren om gekwalificeerde leads te ondersteunen om opportunities te creëren om uiteindelijk klanten te closen.

Veel bedrijven waar we mee werken hebben echter geen gedefineerd verkoopproces, of nog slechter, ze hebben verkopers die allemaal iets anders doen. Een Inbound Sales strategie geeft je een methodiek om een verkoopproces te creëren. Hoe beter je bent om je prospects te leren kennen, interactie met ze te hebben en waarde toe te voegen, des te beter een vertrouwensrelatie en gun factor onstaat.

Bouw een verkoopproces rond de buyer journey.

Begin met prioriseren van kopers die actief zijn in hun buyer journey. Bouw vertrouwen door deel te nemen aan het online gesprek van de koper op blogs en sociale media. Kickstart uw verkoopgesprek met gepersonaliseerde berichten met betrekking tot de industrie, rol en contactvoorkeuren van de koper. Begin dat eerste gesprek met advies. Vervolgens, transformeer het gesprek naar exploratie modus als de koper interesse toont. Begrijp de tijdlijn van de koper en pas het verkoopproces daarop aan. Het is hierbij de bedoeling om met de juiste educatieve inhoud, op de juiste plaats en moment aan je prospect te leveren. 

Testimonial-bg.jpg
People don't buy what you do, they buy why you do it
Simon Sinek - Author, motivational speaker
Simon Sinek
Trust is on the rise because transparency is on the rise
Gary Vaynerchuk - Entrepreneur and best selling author
Gary Vaynerchuk
If content is king in the marketing industry, context is king in the sales industry.
Brian Halligan - CEO HubSpot
Brian Halligan