Sales email responses met 800 procent verhogen

Het optimaliseren van prospectie en verkoop emails is iets wat uiterst belangrijk is voor een verkoper. Je probeert namelijk de aandacht van je prospect te trekken. Echter krijgt een gemiddelde prospect zo’n 100 emails per dag binnen, waarvan een groot aantal sales of marketing emails. Hoe ga je daar met je kop bovenuit steken? Dat is erg moeilijk met een gewone tekst email, hoe goed die ook geschreven is. Hier bij HubSterdam zijn wij begonnen met het experimenteren met videos in onze sales emails. Wij hebben echt gigantische sprongen gezien in niet alleen de openingspercentages van onze sales emails, maar vooral in de antwoordpercentages en geboekte meetings.

Van reps die een sales video gebruiken bij de benadering van prospecten en het opbouwen van relaties, hebben de verkoop emails een 5x hoger openingspercentage en een 8x hoger antwoordpercentage. En dat is nog maar het begin.

Omdat de verkoopleiders weten dat video de volgende generatie verkoopcommunicatie is, vragen ze niet: "Waarom zou ik video gebruiken?" maar "Hoe moet ik video gebruiken?”

Kijk eens naar de video's die je zou moeten gebruiken voor de benadering van nieuwe prospecten, het contact houden met bestaande en voor het sluiten van deals.

Laten we video gebruiken in de drie hoofdsoorten e-mails.

Het gebruik van video in prospectie emails

Als je net contact hebt gemaakt met een nieuwe lead, dan is het heel belangrijk dat je opvalt en opgemerkt wordt. Prospectie emails moeten in een volle inbox opvallen. Voor BDR- en SDR-teams zijn de beste mogelijkheden om prospectie e-mails van een video te voorzien. De belangrijkste punten die je hierbij in gedachten moet houden hebben dezelfde aard als elke andere vorm van prospecteren: je probeert de aandacht te trekken van een publiek dat jou nog niet echt kent. Je wilt je video's focussen op:

 • Het trekken van de aandacht: Gebruik ‘video’ in je email onderwerpsregel en voeg de thumbnail in de body van je email toe.
 • Het vestigen van geloofwaardigheid: Reps moeten hun prospecten een zeer goede reden geven om met hen in contact te treden. Video contact maakt dat mogelijk.
 • Het persoonlijk maken: Top reps besteden tijd aan het verkrijgen van informatie over een persoon en hun bedrijf en gebruiken deze informatie vervolgens om individueel contact te krijgen met deze leads.

Probeer deze template:

Titel: (Prospect), ik heb een persoonlijke video voor je gemaakt

Hallo [prospect],

Als [titel] bij [bedrijf van prospect] stel ik me voor dat je gefocust bent op het verbeteren van [relevant item]. Ik heb een 45 seconden durende video gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe [bedrijf van rep] kan [X doen, Y verbeteren, Z oplossen]. 

[Video]

Ik zie uit naar het delen van meer optimale werkmethoden. Schikt [datum en tijd] voor een inleidend telefoongesprek?

Met vriendelijke groet,
(Naam)

Het gebruik van video in relatie opbouwende emails

Soms ken je je leads al. Je hoeft jezelf niet voor te stellen en ook niet je positie op de markt te vestigen. Jouw leads hebben deze informatie al. Maar je hoeft niet 'top-of-mind' te blijven om aan de relatie te blijven bouwen en er te zijn als het tijd is om een beslissing te nemen. Focus je video's op:

 • Het delen van marketing content
 • Gebruik content van het web
 • Het begroeten

Vergeet het volgende niet:

 • Maak de inhoud hyper-relevant: Moedig je reps aan om hun eigen gedetailleerde aantekeningen over verschillende leads bij te houden en inhoud te consumeren op terreinen waarmee ze bekend zijn.
 • Wees benaderbaar en bevorder de dialoog: Reps moeten de prospecten een reden geven om te reageren, zodat ze een gesprek kunnen voeren in plaats van een eenrichtingsuitzending.
 • Denk na over hoe jouw reps hen zouden kunnen helpen: Hun communicatie zou nuttig en educatief moeten zijn, zodat ze wederzijds nuttige relaties kunnen bouwen.

Probeer deze template:

Titel: Bekijk deze video, (prospect)

Hallo [prospect],

Na het zien van je recente post op [LinkedIn, je blog, de website van je bedrijf] dacht ik dat je ons recente rapport over [gerelateerd onderwerp] interessant zou kunnen vinden.

Hier is de gratis download naar [recente update, whitepaper, blog post]. Ik heb hier een video overzicht gemaakt - aan het eind daarvan wordt een bijzonder [interessant, relevant, waardevol] punt aangehaald.

[Video]

Hoop dat je ervan geniet!
[Naam]

Het gebruik van video in sales emails

Blijf video gebruiken als leads dichter bij een evaluatie komen en worden doorgegeven aan een accountmanager. De meest effectieve video types in dit stadium zijn onder andere:

 • Micro-demo’s
 • Follow-up
 • Check-ins met bestaande klanten
 • Breakup video's met prospecten waarmee het contact is gekoeld

In verkoop emails die steeds closer worden, is het belangrijk om:

 • De waarde van jouw bedrijf te verbinden met de prospect en hun behoeften: Net zoals in elk verkoopgesprek hebben ze jouw reps nodig om het zware werk voor hen te doen. Video's moeten de vraag beantwoorden, "Waarom hebben ze jouw product nodig en hoe kun jij hen helpen?"
 • Wees zelfverzekerd, maar niet opdringerig: Leads willen weten dat jouw team kennis van zaken heeft, maar niemand wil tot een deal worden gedwongen.
 • Maak het persoonlijk en maak één-op-één contact: Mensen sluiten deals met mensen. Als jouw accountmanagers een vriendschap kunnen bouwen met hun accounts, dan hebben ze de overhand.

Probeer deze template:

Titel: 1 minuut video voor (bedrijf van prospect)

Hallo [prospect],

Met jouw functie in [afdeling, bedrijf], dacht ik dat het nuttig zou zijn om [statistiek van het probleem dat jouw bedrijf oplost] te delen. Ik wilde je een korte 60 seconden durende video sturen die ik heb gemaakt over hoe [bedrijf van de rep] dit jaar kan [de waarde van jouw bedrijf in relatie tot de bovenstaande statistiek]. Neem even een minuutje om deze video te bekijken omdat:

 • [video overzichtspunt #1]
 • [video overzichtspunt #2]
 • [video overzichtspunt #3]

[Video]

Ik kom erop terug als je de kans hebt gehad om de video te bekijken. Ik zie ernaar uit om meer gegevens met je te delen over hoe dit kan bijdragen in het behalen van je doelstellingen voor 2017.

Met vriendeijke groet,
[Naam]

 

Heb jij al eens video in jou sales proces gebruikt? Deel je ervaringen!

 Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te maken