De

Sales Email

Leer de kunst van een effectieve sales email voor elke phase van het verkoopproces 

De kunst van de sales email

Het schrijven van een sales email die jou als verkoper verder helpt om een deal te closen is geen gemakkelijke klus anno 2018. 80% van alle verkoop emails worden direct verwijderd door onze prospects. Zij hebben door de jaren heen een 'spam-radar' ontwikkeld door dagelijks overspoeld te worden met verschillende ongevraagde aanbiedingen en gespreksaanvragen. Als een prospect al een verkoop email opent is de kans op een response vaak uitermate klein. Sales reps in Nederland geven aan (licht fluctuerend per industrie) dat nog geen 1 op 10 initiele sales emails beantwoord wordt. 

Er is een weg naar succes

Een relatief kleine groep reps hebben echter hun sales emails zodanig geoptimaliseerd dat de meerderheid van hun emails geopend, gelezen en beantwoord worden. In deze pagina zetten we alle facetten uiteen waarom sommige reps wel succes behalen met hun email commucatie. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Onderwerpregels
  • Openingszinnen
  • Inhoud
  • Afsluitregels
  • Follow - up

 

Onderwerpregels

Een goede verkoop email begint met een pakkende onderwerpregel. De reden dat zoveel email direct gedelete worden is omdat de onderwerpregel spammy overkomt of totaal geen relevante context geeft om geopend te worden. Bekijk onderstaande post waar we 21 onderwerpregels verzameld hebben die je email open kans aanzienlijk zal vergroten.

21 sales email onderwerpregels die prospects openen, lezen en beantwoorden!

Openingszinnen

Zoveel emails beginnent met 'Beste' of 'hoop dat alles goed met je gaat'. Dit is saai en wordt door onze prospects meteen bestempeld als een typische commerciele sales email. Zulke openingen zorgen er vaak voor dat de rest van de email niet eens meer gelezen wordt, laat staan beantwoord. Gebruik daarom 1 van onze favoriete openingszinnen die meteen nieuwsgierigheid en interesse bij je prospect wekken.

19 sales email openingszinnen om een prospect te triggeren

Inhoud

Als je de twee pittige barrieres hebt overwonnen om je prospects zover te krijgen je emails te openen en te beginnen met lezen, moet je natuurlijk wel een sterke boodschap hebben. Emails moeten zeker niet te lang zijn, maar ook niet te kort. Verder moeten emails over de benodigdheden van de prospect gaan en de prospect dus centraal stellen. Leer in de volgende posts hoe je dat effectief kunt doen!

Sales email responses met 800 procent verhogen

11 nieuwe deals in 1 maand door deze sales email

21 Betere alternatieven voor 'update' sales emails

Afsluitregels

Vergelijkbaar met openingszinnen, eindigen emails zo vaak precies hetzelfde. Dit is volgens de beste sales reps een gemiste kans om een unieke afsluitregel te leveren die jou prospect geengageerd houdt. Probere de volgende email afsluitingen eens:

19 betere sales email afsluitingen dan "groet" of "bedankt"

Follow-up

Het opvolgen van inititiele emails of na een gesprek met een prospect is ook een kunst op zich. Veel reps volgen te inconsistent op, of creeeren niet de juiste setting om een prospect tot bewegen te brengen na de voorgaande stappen in het sales proces. Lees hier meer hoe sales profs hun follow-up effectief uitvoeren.

Sales follow-up emails van de profs

 

 

Testimonial-bg.jpg
"Great things are done by a series of small things done together."
Vincent van Gogh -
Lorem ipsum dolor sit amet, aperiam reprimique efficiendi et his, nec et inimicus oportere incorrupte. Pri iusto ocurreret eu, invidunt deserunt sit ex.
Lorem Ipsum - Lorem Ipsum
Client-Icon.png

Clients and Partners

Zeisson.png
excerpt.png
Folive.png
koparu.png
sohau.png
barook.png
Folive.png
koparu.png