Wat is

Social Selling

Gebruik maken van social media in het verkoop proces

Wat is Social Selling?

Social selling gaat over het gebruik maken van social media om prospects te vinden, relaties op te bouwen en om verkoopdoelstellingen te kunnen behalen. Deze verkooptechniek zorgt voor een bijzonder goede lead generatie, is een bewezen sales proces en elimineert de noodzaak van koud bellen. Het opbouwen en onderhouden van relaties is makkelijker door de inzet van bijvoorbeeld LinkedIn.

businessman working with new modern computer show social network structure.jpeg

Social Selling is het proces van onderzoeken, verbinden en interactie hebben met prospects en klanten op sociale media-netwerken – denk dan bijvoorbeeld aan LinkedIn, Twitter en Instagram. Door waarde te brengen naar mensen in de vorm van content en inzichten creëren Sales professionals relaties met mensen en verhogen hun geloofwaardigheid en vetrouwen.

Sales zal bereid moeten zijn om tijd en moeite investeren om voortdurend met hun doelgroep te communiceren en waarde te leveren. Net als alle commerciele vaardigheden is Social Selling niet eenvoudig en lastig aan te leren, het draaid uiteindelijk allemaal om op de juiste plek, met de juiste persoon, op het juiste moment: waarde te leveren en het gesprek aan te gaan.

LinkedIn pilaren van social selling

1. Maak een persoonlijk professioneel merk
De wereld van B2B-kopers is vandaag de dag zeer selectief en werkt alleen met verkopers die ze vertrouwen. Een sterk professioneel merk laat zien dat je een actieve deelnemer bent in de betreffende industrie. Het leidt tot meer Inbound Sales kansen van prospects. Tevens leidt het ook tot meer reacties op je communicatie. 

Social selling.jpeg
2. Focus op de juiste prospects
Social selling stelt je in staat om effectiever de juiste mensen te vinden en te verbinden dan traditionele verkoop. 

3. Verstrek inzichten
Plaats jezelf als vakdeskundige door relevante inhoud te delen, commentaar te geven op nieuwsberichten en je professionele merk op te bouwen. B2B-kopers reageren op Sales mensen die met relevante inzichten en kansen komen. Sales mensen kunnen hun thought leadership verbeteren door zichzelf up-to-date te houden met nieuws en door nieuwe contacten of beslissers te identificeren. 

4. Bouw vertrouwde relaties
Bouw vertrouwen met prospects door perspectieven te delen en om relevante informatie te verstrekken rondom  veel voorkomende pijnpunten. Zodat gesprekken echt focus hebben op de behoeften van de prospect waarna Sales een natuurlijk bijeffect is.

Testimonial-bg.jpg
It took thirty-eight years before 50 million people gained access to radios. It took television thirteen years to earn an audience that size. It took Instagram a year and a half.
Gary Vaynerchuk - Entrepreneur and best selling author
Gary Vaynerchuk
You can’t out-spend the giants, but you can out-think, out-teach, and out-help them.
Brian Halligan - CEO HubSpot
Brian Halligan
Selling to people who actually want to hear from you is more effective than interrupting strangers that don't.
Seth Godin - Entrepreneur and best selling author
Seth Godin