Hoe je geld kunt verdienen aan een eigen VPN service

Er is nog nooit een betere tijd geweest om je eigen VPN te beginnen.

Virtuele privé-netwerken of VPN's worden snel populairder, vooral in landen zoals het VK en Australië, waar de vrijheden van internet beginnen te worden aangetast door paranoïde overheden. Dat betekent dat de markt groeit en dat je in een perfecte positie bevindt om er een deel van te nemen - zelfs als je nog helemaal niet over de apparatuur beschikt om dit te doen.

1. Zoek een VPN provider

Het meest gebruikte platform voor web host diensten aan te bieden is WHMCS, ik raad dit aan omdat het eenvoudig in te richten is en out of the box werkt. Vervolgens moet je de VPN whitelabel provider zoeken.

Er is veel keuze - en een verscheidenheid aan prijzen - in de VPN resell wereld. Als je net begint, bekijk dan VPNresellers. Het is een topservice en de prijzen zijn laag, de netwerkspecificaties zijn goed, met ondersteuning voor alle belangrijke protocollen (PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, OpenVPN, talloze servers, 27 landen en meer dan 300.000 IP's. Het kost slechts $100 om te beginnen, en de back-end van VPNresellers kan automatisch nieuwe accounts voor je maken, waardoor admin-gedoe in WMCS minimaal blijft.

Het belangrijkste waar je als reseller naar moet zoeken, is de mogelijkheid om de dienst te labelen naar je eigen merk. Als iemand merkt dat je actief de backend van een ander bedrijf verkoopt, gaan de potentiële klanten waarschijnlijk rechtstreeks naar de bron.

2. Stel je prijs in

De prijs die je voor je service instelt, zal in de eerste plaats sterk afhankelijk zijn van de prijs die je betaalt voor levering, daarnaast moet je ervoor zorgen dat je op zijn minst concurrerend met andere VPN aanbieders. Onze aanbeveling zou zijn om de top 10 VPN aanbieders via Google op te zoeken en hun prijzen te bekijken.

3. Merk, merk, merk

We hebben het nog niet over branding gehad, maar laten we het duidelijk zijn: je levert misschien niet de infrastructuur, maar je levert de service. Je merk is in wezen je core business. Zorg er dus voor dat je professioneel aan de slag gaat en de beschikbare tools aanpast met de branding van je bedrijf.

Zorg ervoor dat je investeert in een goed logo en misschien wat op maat gemaakt ontwerp van je website (template). Bouw ook een goede website, met een gedenkwaardige, korte domeinnaam, omdat dit zowel klanten helpt om terug te keren naar je site en diezelfde klanten helpt je ​​service aan te bevelen aan vrienden.

4. CRM

Last but not least is het aan te bevelen om een CRM te gebruiken om met je klanten te communiceren en omzet gegevens bij te houden. HubSpot CRM is gratis en dan ook de meest voor de hand liggende keus.

Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te  maken

 

Gerelateerde content