21 Sales email onderwerpregels die propects openen, lezen en beantwoorden!

Hoe vaak zit je wel niet op je telefoon naar je email inbox te kijken, dan binnen 1 of 2 seconden de onderwerpregels van alle nieuwe mails te lezen en a-la tinder de swipe-delete beweging te maken? Ondanks dat e-mail nog steeds een van de meest effectieve reach-out methodes blijft, zijn prospects meer steeds getraind geworden om spam of nietszeggende emails meteen te verwijderen. Dat is een gemiste kans, helemaal als je tijd en inspanning hebt geleverd om een sterke persoonlijke e-mail te schrijven. Daarom is het schrijven van een effectieve onderwerpregel van cruciaal belang.

Maar wat maakt een onderwerpregel nou eigenlijk goed?

Als je een prospect benadert, doe je dit ofwel door te reageren op de door hun getoonde belangstelling (wanneer zij bijvoorbeeld je website hebben bezocht, of zich bezighouden met jouw bedrijf op social media), of je hebt een goede reden om te denken dat je hen kunt helpen (wanneer ze bijvoorbeeld een een artikel op linkedin hebben gepost waar jij een expert op bent). Nu moet je de prospect ertoe bewegen hierop te reageren...

De beste sales e-mail onderwerpregels zijn creatief, wekken interesse en zijn informatief zonder te veel prijs te geven. Het schrijven van een creatieve onderwerpregel is geen gemakkelijke opgave, daarom hebben wij naar data gekeken van de emails die niet alleen het meest geopend werden, maar waarop de meeste reacties zijn binnengekomen. Hieronder vind je de beste 21 onderwerpsregels die je kunt gebruiken in verschillende situaties. Test ze uit en ik durf te claimen dat je openings- en reactiepercentages omhoog zullen schieten.

1. "Hallo (naam), (vraag)?"

Vragen lokken antwoorden uit. E-mails met vragende onderwerpregels prikkelen tot openen en antwoorden.

Voorbeeld: Hallo harm, waar kan ik je bij helpen?

2. "Onze volgende stappen"

Gebruik deze onderwerpregel als follow-up na een eerste contact, of om een stil gevallen discussie weer op gang te brengen.

3. "Een (voordeel) voor het (bedrijf van de prospect)"

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe dit er in de praktijk zou kunnen uitzien:

  • Een nieuwe marketing strategie strategie voor Bedrijf X
  • Een besparing van 30% voor Bedrijf Y
  • Een blijvende inkomstenstijging voor Organisatie Z

De specificiteit van het voordeel en de persoonlijke onderwerpregel zullen je potentiële koper sneller aan de haak slaan.

4. "Open deze e-mail niet"

Deze onderwerpregell is getest door verschillende b2b en b2c bedrijven, en ondanks dat je wellicht zou denken dat dit een spammy onderwerpregel, werd er geconstateerd dat heel veel personen deze email openen. Het lijkt dat ‘reverse psychology’ hier zijn werk doet, door iets te doen, juist omdat het niet mag

5. "X opties om aan de slag te gaan"

Verwerk een paar bullet points over het op gang brengen van je relatie in de hoofdtekst (een inhoudelijke aanbieding, een telefoontje, een upgrade mogelijkheid voor huidige klanten, enz.) en je bent goed op weg.

6. "10 mins - (datum)?"

Veel professionals zijn druk en houden vaak van korte en simpele berichten waar makkelijk op te reageren valt. Als je dit soort type onderwerpregel gebruikt, en ook een zeer korte to-the-point email weet te maken, zul je merken dat veel meer mensen zullen reageren.

7. "Moet ik blijven of moet ik gaan?"

Dit is een onderwerpregel die vaak goed past bij een ‘afscheidsemail’. Soms heb je al een paar emails gestuurd en niks terug gehoord. Door deze onderwerpregel te gebruiken, maak je het aan de lezer duidelijk dat je wilt weten of jouw reach-outs überhaupt nog relevant zijn.

8. "Wist je dit over (onderwerp of interesse)?"

Het aanbieden van een handige tip of statistiek over een onderwerp waarin de prospect is geïnteresseerd, zorgt ervoor dat je van begin af aan geloofwaardig overkomt en dit zal het gesprek op gang brengen.

9. "Heb je gevonden wat je zocht?"

Gebruik deze follow-up voor een inkomend gesprek of een websitebezoeker. Ze zoeken duidelijk hulp voor een uitdaging - vraag hoe je van dienst kunt zijn.

10. "Kan ik je ergens bij helpen?"

Het aanbieden van waarde en het helpen van prospects in hun onderzoeks/koopprocess is cruciaal in het hedendaagse verkopen. Je kan niet meer meteen een sale proberen te maken, maar zult eerst de prospect moeten ondersteunen in wat hij/zij naar op zoek is. Dat is de basis voor een goede start van een relatie en in deze context nog belangrijker… een antwoord op je email.

11. "(Wederzijdse connectie) adviseerde mij om contact op te nemen"

Er zijn maar weinig dingen krachtiger dan referenties. Als u een gemeenschappelijke kennis met je prospect deelt, moet je de naam van die persoon in je e-mail onderwerpregel vermelden. Hoe meer vertrouwen jouw prospect in je referentie stelt, hoe interessanter je e-mail zal zijn.

12. "X tips/ideeën voor (pijnpunt)"

Mensen houden van genummerde lijsten. Daarom zie je zoveel blogs online met ‘beste 10 sales tools’ of ‘5 creatieve manieren om…’. Prospects zijn vaak op zoek naar verschillende opties en ideeën om hun problemen op te lossen of inspiratie om te doen. Verwerk daarom een nummer in jouw onderwerpregel om interesse te wekken.

13. "Je bent niet de enige."

Deze door een rep op Reddit voorgestelde onderwerpregel is op twee manieren pakkend: 1) het is intrigerend en 2) het is menselijk. Als je weet dat de prospect met een moeilijke uitdaging worstelt, deel dan verhalen van hoe anderen een soortgelijke hindernis hebben overwonnen.

14. "Toestemming om het bestand te sluiten?"

Deze verbrekende e-mail onderwerpregel legt het initiatief bij de prospect om in actie te komen. Ongeacht of ze reageren of niet, je zult hun standpunt kennen.

15. "Ik ben via (referentie naam) bij jou terechtgekomen"

Onderschat de kracht van het vermelden van referenties in een onderwerpregel niet. Deze onderwerpregel heeft vooral in b2b sales een openingspercentage van minimaal 80%, probeer het uit zou ik zeggen.

16. "10x (prospect's bedrijf)'s tractie in 10 minuten"

Een e-mail die groeimogelijkheden presenteert, kan heel effectief zijn voor prospects di als doel hebben om hun doelen danwel te bereiken of te overtreffen. Deze onderwerpregel prikkelt goed en toont ook dat het slechts een korte tijdsinvestering benodigd om erachter te komen hoe je meer groei kan realiseren.

17. "Idee voor (onderwerp dat de prospect interesseert)"

Vergelijkbaar met de vorige onderwerpregel, zorgt ook deze zin ervoor dat prospects in hoge getallen de email openen. Als je idee interessant/creatief is, kun je met een korte vraag in de email heel simpel een reactie stimuleren.

18. "Als je van gedachten verandert ten aanzien van de samenwerking met (je bedrijf)"

Soms komt het een prospect niet goed uit om op je email te reageren. Verbreek daarom de radiostilte door de bal botweg bij een stille prospect te leggen. Je zult verbaasd staan dat een email met deze openingsregel, die een paar weken later in de inbox komt, opeens reacties krijgt van prospects die helemaal vergeten waren je te antwoorden.

19.

DIt is geen typo. Dit is gewoon een lege onderwerpregel. Hoe vaak heb je in je haast of luiheid wel niet een email verstuurd zonder daarbij een titel te vermelden? Ik redelijk vaak in ieder geval. Uit de duizenden emails die ik verstuurd heb, merkte ik dat emails zonder onderwerpregel heel vaak geopend worden. Als je dus even niet creatief bent, geen probleem, laat de titel leeg!

20. "Vraag over (doel)"

Wat is je vraag? Prospects moeten je e-mail openen om erachter te komen.

21. "Reden voor belletje"

Vaak zul je niet alleen emails tijdens je prospecting activiteiten versturen, maar ook zeker bellen. Prospects nemen regelmatig hun telefoon niet op, helemaal als het van een onbekend nummer komt. Stuur daarom meteen een email met deze onderwerpregel nadat je gebeld hebt.De prospect zal vaak nieuwsgierig zijn wie hem/haar belde en daarom geneigd zijn de email te openen om erachter te komen.

Wat is jouw favoriete sales email onderwerpregel? Deel in de reacties.

Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te  maken