11 nieuwe deals in 1 maand door deze sales email

Wat is het verschil tussen de sales email die niemand opent en waarop niet wordt gereageerd en degene die tientallen nieuwe klanten genereert? Is het de onderwerpregel, de lengte, de manier waarop de inhoud is geschreven of de ideeën in de inhoud? Het antwoord is een combinatie van elk van deze bovenstaande.

Als je een doelgerichte lead lijst hebt en de respons op gepersonaliseerde emails bedraagt minder dan 10%, dan moet er wat aan je emails worden veranderd. Waarom krijgen veel verkopers vaak geen response? Een paar redenen op een rijtje voor je prospecting werk:

Te lang: Niemand wil een mini e-boek als email lezen.

Te veel ideeën en/of vragen: Je bedrijf kan een geweldig product of dienst kan hebben. Maar als je te veel oplossingen aanbiedt of te veel vragen stelt, raakt de prospect snel in de war of is hij/zij niet gemotiveerd om een lange email terug te sturen om alles te beantwoorden.

“All about me”: Veel verkopers schrijven emails die veel te veel vertellen waarom hun bedrijf/product zo geweldig is in plaats van een goed gepersonaliseerd bericht te sturen die relevant is voor de prospect, door bijvoorbeeld goede vragen te stellen of uit te leggen hoe waarde voor hun gecreëerd kan worden.

Te hip: Dit komt vaak vooral in marketing emails voor. Deze hebben een hele mooie lay-out met een mooi design. Vaak komt dit te onpersoonlijk over en voelt het als een massa email. Niemand denkt dat het een persoonlijke e-mail is, wanneer deze er te mooi uitziet.

We hebben besproken hoe het niet moet, laten we nu eens zien hoe het wel moet. Hier is de template die mij veel succes heeft opgeleverd:

Onderwerp: Bedrijf - competitor's report

Hallo (voornaam),

Tijdens het bekijken van je website kreeg ik een paar ideeën die ik graag met je zou willen delen. Verder bedacht ik dat je het wellicht interessant zou vinden om het digitale profiel van jouw organisatie te vergelijken met je belangrijkste concurrenten? Wij hebben een tool dat perfect aangeeft hoe jou bedrijf zich verhoudt tot anderen op het gebied van online marketing. De uitkomsten van het onderzoek kan ik via een screen-share zeker toelichten.

Ik zal concurrent X alvast toevoegen. Met welke drie tot vijf andere concurrenten zou je de vergelijking willen laten maken?

Met vriendelijke groet,

Yaniv

De resultaten van deze sales email spreken voor zich:

  • 73% openingspercentage
  • 18% responspercentage
  • Resultaat: 11 nieuwe klanten in 1 maand

Waarom werkte deze sales email zo goed? Hier een aantal redenen:

Nieuwsgierigmakende onderwerpregel. De onderwerpregel is je poortwachter, dus 50% van het e-mail werk moet bestaan uit het maken en testen van verschillende onderwerpregels. Je wilt een stimulerende en geloofwaardige (geen spam of verkoopachtig) onderwerp maken dat ontvangers intrigeert.

Kort en krachtig: Onderzoek van Boomerang geeft aan dat een email maximaal tussen de 50 en 125 woorden moet zijn. Op deze manier ben je impliciet respectvol voor het feit dat jou prospect druk is en veel andere taken op zijn/haar bord heeft.

Aantrekkelijk aanbod. Geef je prospects een reden om te reageren en een eenvoudige call-to-action. Ik geef bijvoorbeeld aan dat ik via een screen-share de resultaten met ze kan bespreken. Echter is de call-to-action het simpelweg vermelden van 3-5 concurrenten. Op deze manier kan je heel laagdrempelig beginnen met communiceren. Daarnaast is een concurrentie rapport voor veel bedrijven altijd interessant. Ik geef dus een waardepropositie in de email zonder iets direct terug te vragen.

Persoonlijk tintje. Deze sales e-mail is niet te formeel geschreven en zou net zo goed naar een collega of vriend gestuurd kunnen worden. Daarnaast noem ik alvast een concurrent van hun, wat betekent dat ik daadwerkelijk onderzoek heb gedaan naar de industrie van mijn prospect.

Wat voor sales emails krijgen de meeste reacties en leiden tot de meeste deals bij jou?

Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te  maken