Hoe top reps video marketing gebruiken om hun quota te verpletteren

Wat als je je sales job makkelijker zou kunnen maken door een slim gebruik van video te maken, om precies te bepalen wanneer je een prospect weer moet benaderen en welke boodschap je moet leveren?

Hoe zou het voelen om jouw naam maand na maand bovenaan op het leaderboard te zien staan?

Concurrentie vereist intelligentie

Iedereen in sales zoekt grenzen op om hun concurrent of vijand voor te blijven. Betere intelligentie komt overeen met betere resultaten, heel simpel.

Vroeger was cold-calling de norm - Blindelings pagina's uit een telefoonboek te nemen en te bellen of doelloos gebouw na gebouw binnen te lopen op basis van de gedachte dat aantallen tot resultaten leiden. Dat is verleden tijd!

Hier doet de video-intelligentie haar intrede - om verkopers te helpen vooraan in het spel te blijven en hun omzet te verpletteren. Wanneer je gebruik maakt van video om prospecten te benaderen, heb je gereedschap in handen om te zien welke video's aanslaan, wanneer de prospect hoogstwaarschijnlijk de video zal openen en bekijken en in welk stadium zij zich bevinden. Al die gegevens leiden ertoe dat je onnodige stappen in je follow-up kunt overslaan en het verkoopproces kunt versnellen. Als toegevoegde bonus voorkom je je prospecten met iets te vervelen dat zij niet nodig hebben of waarin ze niet geïnteresseerd zijn.

Als je kennis hebt verkregen van een video die je vertelt waarin de klant geïnteresseerd is en wat de beste tijd is om hem te benaderen, dan begin je met een enorme voorsprong. Je bent de concurrentie dan een stap voor en je hebt een oplossing in handen die de kans verhoogt om een deal met een prospect af te sluiten.

Deze kennis maakt de verkoper ook duidelijk wie hij niet moet benaderen. Video helpt prospecten met de zwakke leads te filteren, maar vergeet niet om deze in je database te houden en hen te voeden totdat ze meer mogelijkheden bieden.

Wanneer je beter gerichte leads hebt die een grotere kans bieden om een deal te sluiten, dan kan de verkoper niet alleen een solide en grotere pipeline opbouwen, maar deze kennis helpt ook om sneller deals te sluiten. De omzettijd van de verkoop stelt de verkoper in staat om meer kwalitatief goede benaderingen te doen van in aanmerking komende en geïnteresseerde prospecten die zullen bijdragen om meer verkopen te genereren.

Video helpt je om jouw waarde over te brengen

Wanneer een prospect je kan zien, geeft dit ze een betere mogelijkheid om je te leren kennen, te mogen en te vertrouwen, omdat ze een gezicht bij de naam hebben. Je kunt jouw persoonlijkheid gebruiken om klanten voor je te winnen, jezelf als een autoriteit op jouw gebied neer te zetten en ontastbare zaken tastbaar te maken door deze in je video te presenteren.

Maak een video waarin je een verhaal vertelt over een klant die je hebt geholpen, zet uiteen wat de uitdaging was, de veelvoudige oplossingen die je hebt aangedragen en waarom je voor de oplossing hebt gekozen die jouw klant uiteindelijk heeft geholpen. Dit helpt jouw prospect zich met het probleem te identificeren, de waarde te zien die je hebt gegeven en jou als autoriteit te zien. Meer autoriteit betekent meer conversies!

Sales reps haasten zich om een oplossing te vinden die zeer waarschijnlijk tot een deal leiden. Hoge percentage prospecten die met analyses komen om de sales rep te helpen, weten wanneer en waarop ze zich moeten richten als het follow-up gesprek/benadering hebben.

Wordt een master videoverkoper

Zou je liever lachen en bellen, of beschik je liever over competitieve kennis om je omzet te halen? Wanneer je jouw video aan je doelgroepen aanpast, neemt het percentage conversaties toe.

In een studie van Forrester Research levert een video in de e-mail aan prospecten een de stijging van de klikfrequenties op met meer dan 200% in vergelijking met traditionele e-mail of het plaatsen van een artikel.

Het maakt niet uit in welk type sales je werkzaam bent, van persoon tot persoon praten met de beslissingsnemer telt. Video biedt je die mogelijkheid en geeft je de analyses om te weten wanneer je deze het beste weer kunt benaderen en waarmee je dat moet doen. Dit soort gegevens helpen je om meer deals te sluiten, meer commissies te genereren en bovenaan op het leaderboard te blijven staan.

Dus, hoe doen de meester videoverkopers het? Simpel:

 • Ze richten zich op hun markt.
 • Ze sturen e-mails met goede openingszinnen die prospecten ertoe aanzetten de e-mail te openen.
 • Ze gebruiken hun CRM met de juiste timing van verzonden video's.
 • Ze voegen een video toe die gericht is op hun publiek.
 • Zij vertellen een verhaal waarmee de prospect zich kan identificeren.
 • Zij laten hun persoonlijkheid zien - wees daarin niet stijf!
 • Zij tonen hun waarde door oplossingen aan te dragen.
 • Ze tonen hoe ze die oplossingen hebben toegepast en wat het eindresultaat was.
 • Zij besluiten met een sterke call-to-action die het de prospect makkelijk maakt om contact met hen op te nemen, omdat ze de verkoper nu zien als een adviseur met autoriteit.
 • Ze sturen follow-up e-mails met een nieuwe video.

Hier bij HubSterdam gebruiken wij de video marketing platform van Vidyard, GoVideo. Probeer het ook en ik garandeer dat je sales resultaten omhoog zullen schieten.

Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te maken