Email opening alternatief op hoe is het met je?

Tenminste een derde van verkoop e-mails begint ik met een variatie op: "Hoe is het met je?”.

Mensen gebruiken het zoveel dat het een beetje zinloos is geworden. Zowel de ontvanger als de e-mail schrijver weet dat het alleen maar een intro is voor het echte punt van de e-mail.

Met de aandachtsspanne van de ontvangende kant op een all-time low, is het beter om wat origineler te zijn tijdens het prospecten. Overweeg eens van deze alternatieven in je commerciële mails.


10 "Hoe is het met je?” Alternatieven

1) "Ik hoop dat je een goede [week, maand] hebt."

Hoewel dit gevoel eigenlijk hetzelfde is als "hoe is het met je?," is het onverwacht, waardoor het meer authentiek voelt.


2) "Bent je enthousiast voor [aankomende gebeurtenis]?"

Afhankelijk van hoe bekend je bent met de koper - en wat voor informatie ze op hun sociale media posten- kun je deze vraag persoonlijk of professioneel maken.


3) "Ik hoop dat je van [industriegebeurtenis] genoten hebt."

Verbinden met de deelnemers van een evenement? Stel je doel onmiddellijk op, zodat ze weten dat dit geen koude e-mail is.


4) "Hoe zit je in de [zomerhitte, winterkou, dit weer]?"

Deze opening werkt met vrijwel iedereen.

5) "Ik hoop dat [Laatst bezochte pagina] nuttig was."

Ik hou bijzonder van deze opening. Verwijzend naar de laatste pagina op je website die je prospect zag, het geeft je geloofwaardigheid en opent de deur voor een gesprek over de inhoud op die pagina. Het is ook makkelijk te automatiseren, omdat "Last Page Seen" een van de standaard contact eigenschappen van bijvoorbeeld HubSpot (marketing platform) is.


6) "Geweldige [blog post, LinkedIn commentaar, podcast aflevering, interview] - vooral [feit]."

Complimenten geven doet nooit pijn. Als je de relatie op een hoge noot wilt starten, vind dan iets opvallend aan van je prospect, dat onlangs is geproduceerd.


7) "Onlangs nog op vakantie geweest?"

Als je opnieuw een connectie maakt met iemand die je binnen een paar maanden niet hebt gesproken, probeer deze vraag om opnieuw een relatie te bouwen.


8) "Hoe is het leven in [Kantoorlocatie]?"

Om te laten zien dat je moeite hebt gedaan in je bericht, probeer deze vraag. Als "Kantoorlocatie" een van de velden in je CRM is, gebruik dan een personalisatie-token om de email automatisch bij te werken met de stad van je prospect.


9) "Ik hoop dat het project-X dat je hebt genoemd [goed is begonnen, goed gaat, goede resultaten krijgt, een succes is]."

Bewijs dat je het werk van je prospect volgt en let op wanneer ze praten, door een van hun lopende initiatieven te noemen.


10 "De reden van mijn bericht is."

Het zou misschien vreemd kunnen zijn om eerst in je bericht te lanceren zonder inleiding, maar vertrouw me: je lijkt niet onbeleefd. In feite zullen de meeste prospects je kortheid waarderen.

Je  kunt dit nog eenvoudiger maken door gewoon je doel te vermelden.

Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen: "Ik stuur je deze email omdat ik graag advies zou willen geven over jullie website ontwerp," zou je kunnen schrijven, "Kan ik advies geven over jullie website ontwerp?"De eerste regel van je e-mail kan de ontvanger verleiden om te lezen - of ze te vragen om door te gaan. Ik hoop dat je deze alternatieven nuttig vindt!

Hubsterdam Advies: gebruik HubSpot CRM click hier om een (gratis) account te  maken