Sales email fouten die je in 2018 moet vermijden

Het wordt in 2018 niet makkelijker om de aandacht van een prospect te krijgen. Veel sales emails worden meteen verwijderd of snel geopend maar nooit beantwoord. Laten we ervan uitgaan dat je een pakkende onderwerpregel hebt getypt en je prospect jou sales email opent, de eerste stap is gezet!

Zorg er nu in ieder geval voor dat je niet de volgende makkelijk te voorkomen fouten maakt waardoor je prospect de email meteen wegklikt:

Geen alinea's gebruiken
Als je email maar twee zinnen lang is, is dit niet zozeer een probleem. Maar wanneer je een lange follow-up email of een samenvatting van een belangrijk gesprek schrijft, zorg er dan voor dat je de tekst met alinea's opbreekt, zodat je prospect gemakkelijk kan lezen.

Herhaling van woorden
De tweede meest voorkomende fout van 2017? Herhalende woorden. Dat betekent dat je per ongeluk dezelfde woorden twee keer moet typen, bijvoorbeeld:

"Wanneer kunnen we we afspreken?"

Niet het einde van de wereld, maar je boodschap zal er zeker schoner uitzien zonder deze fout.

Spelfouten
Volgens de analyse van Grammarly waren verkeerd gespelde woorden verreweg de meest voorkomende email fout die mensen in 2017 hebben gemaakt. Gebruik een tool die je spelling controleert terwijl je typt om je fouten te verbeteren zonder jezelf te vertragen.

datums verkeerd benoemen
Het plannen van een vergadering via email is genoeg pijn. Als je prospect vraagt voor een meeting op "Donderdag 16 november" wanneer 16 november eigenlijk een woensdag is, ontstaat er verwarring en zijn er vaak twee of drie emails nodig om de fout te corrigeren. Zorg ervoor dat je verwijst naar een agenda wanneer datums in je emails worden opgenomen.

Het verkeerd spellen van bedrijfsnamen

Misschien was je moe toen je de email stuurde. Misschien waren je ogen wazig van het te lang naar het scherm staren. Dit interesseert je prospect niet. Ze zullen denken dat je je onderzoek niet hebt gedaan, slordig bent in je werk, of dat het je allemaal niet zoveel kan schelen. Geen van de bovenstaande voordelen is goed om een gesprek of sale te realizeren.

Vaak worden ook de eigen bedrijfsnamen verkeerd geschreven. Dit is lang niet zo beledigend voor een prospect, omdat je je eigen bedrijf verkeerd schrijft, maar het geeft nog steeds het gevoel dat je er gewoon niet zoveel om geeft.

Je telefoonnummer verkeerd typen

Als je je prospects een manier wilt bieden om contact op te nemen, zorg dan dat dit klopt. Als ze het initiatief nemen om je te bellen, zorg dan dat het geen verspilling van hun tijd is.

Onduidelijke opsommingen in alinea's in plaats van bullet points

Om het werk van je prospect nog gemakkelijker te maken, splits lijsten op in gemakkelijk scanbare lijsten met opsommingstekens. Zou je liever worden gevraagd of een vergadering plaatsvindt op "Maandag om 15.00 uur, dinsdag om 12.00 uur, dinsdag om 13.45 uur, woensdag om 9.00 uur, woensdag om 16.00 uur, of donderdag om 12.20 uur. " of op deze manier:

Laat het me weten als een van de onderstaande tijden voor je werkt:

Maandag om 15:00 uur
Dinsdag om 12.00 uur
Dinsdag om 13.45 uur.
Woensdag om 9.00 uur
Woensdag om 16:00 uur
Donderdag om 12.30 uur.

Succes met je prospect benadering voor komend jaar!

Gerelateerde content