ICO
Wat is een

ICO

Initial Coin Offering is een vorm van Crowd Sale

Wat is een ICO?

Een Initial Coin Offering is een vorm van Crowd Sale welke als doel heeft om funding te verzamelen voor een business. In ruil voor je investering vind er eem emissie van nieuwe Cryptocurrency welke de basis vormt of gaat vormen van de organisatie. Het kan zijn dat het een startup is maar er zijn ook bestaande organisaties welke een Cryptocurrency implementeren.  ICO funding is sinds dit jaar groter dan de reguliere Venture Capital funding voor bedrijven. 

Voor een goede uitleg over ICO en de toekosmt ervan, kijk dan deze video.

 

Wat maakt het anders dan reguliere Crowd Funding?
ICO lijkt op een combinatie van IPO en crowdfunding. Net als IPO's wordt een gedeelte van het totaal aantal supply aan coins (bij IPO zijn het aandelen) van de startup of het bedrijf verkocht om geld te verdienen en het bedrijf te funden met geld. Echter, terwijl IPO's met beleggers omgaan, gaan ICOs om met individuen die graag willen investeren in een nieuw project, net als een crowdfunding event. Maar ICO's verschillen van crowdfunding doordat de participanten gemotiveerd worden door het potentieel rendement in hun beleggingen, terwijl de middelen die in crowd funding worden opgehaald, hoofdzakelijk donaties zijn. Om deze redenen worden ICO's vaak gecatogoriseerd als een vorm van crowdsales.

Voordelen van een ICO
1. Iedereen in de wereld kan participeren en investeren
2. Snelle manier om funding te ontvangen
3. Lage drempel om mee te kunnen doen
4. Hoog risico hoog rendement potentieel in een korte tijdspan

Nadelen van een ICO
1. De overgrote meerderheid van ICO's zijn startups zonder product of bewezen business model
2. Er zijn veel speculanten welke helemaal niet geintresseerd zijn in het helpen starten van een bedrijf maar puur uitzijn op een snelle winst
3. Er zijn veel scam ICO's waarbij mensen worden opgelicht en of na de lancering niks gebeurd
4. Exchanges willen niet alle ICO's listen en de handel erin krijgt daardoor een negatieve trend

Vragen die je jezelf kunt stellen bij een ICO
Doet de business een product of dienst aanbieden die een echt probleem oplost? 
Wie zit achter deze business en hebben ze de skillset en ervaring om uitvoering te geven op de gepresenteerde strategie?
Zit er een grote community rondom de ICO en krijgt het steun van een of aantal grote investeerders? 
Is de ICO al in het nieuws geweest en zo ja was dat positief?
Is de website goed in elkaar gezet en geeft het volle transparantie over alle belangrijke onderwerpen?
Is het hele team op LinkedIn en hebben ze echte profielen en is de ICO onderdeel van hun primaire baan? 

Je kunt scams voorkomen door goed op te letten rondom deze punten. Verder als er gegarandeerde opbrengsten ergens genoemd worden ga dan nooit maar dan ook nooit investeren. Als de developers anoniem zijn moet je er niet instappen en alles wat ook maar een beetje ruikt naar een Pyramid scheme en grote bonussen blijf er dan ver van weg.

ICO's hebben een gigantische potentie om innovatieve ideeën werkelijkheid te laten worden, voor investeerders geeft het de kans om er vroeg bij een nieuwe Facebook of Apple te zijn die de wereld kan veranderen. Investeren op de lange termijn is dan ook onze visie hoe je ICO's moet zien.
Testimonial-bg.jpg
Bitcoin is a techno tour de force
Bill Gates - Founder of Microsoft
Bill Gates