Bitcoin exchange
Wat is een

Bitcoin Exchange

Het is net als de AEX een marktplaats voor Bitcoin en Altcoins

Wat is een Bitcoin Exchange?

Bitcoin of Cryptocurrency exchanges zijn online Beurzen waar je Cryptocurrencies kunt kopen, verkopen of ruilen voor andere digitale valuta of traditionele valuta, zoals Amerikaanse dollars of Euro. Voor degenen die willen handelen in met name Altcoins en toegang hebben tot handelsinstrumenten, moet je waarschijnlijk een uitwisseling gebruiken die vereist dat je je ID verifieert en een account opent. Maar in onze optiek ook voor mensen die gewoon af en toe een eenvoudige trade willen maken is het van belang om dat te doen op een goede veilige exchange.

 
Soorten Exchanges

1. Handelsplatform - Dit zijn online beurzen (websites) die kopers en verkopers verbinden en een vergoeding betalen van elke transactie.
2. Directe handel - Deze platformen bieden rechtstreekse personen aan personen handel, waar individuen uit verschillende landen valuta kunnen ruilen. Directe handelsbeurzen hebben geen vaste marktprijs, in plaats daarvan stelt elke verkoper hun eigen wisselkoers vast.
3. Brokers - Dit zijn websites die iedereen kan bezoeken om cryptocurrencies te kopen tegen een door de makelaar vastgestelde prijs. Cryptocurrency brokers zijn vergelijkbaar met reguliere tussenpersonen.

Waar moet je naar kijken voordat je een Exchange kiest?
Het is belangrijk om een klein beetje huiswerk te doen voordat je begint met traden. Hier zijn een paar dingen die je moet controleren voordat je je eerste trade doet.

  • Reputatie - De beste manier om te kijken naar de reputatie van een exchange is het doorzoeken van recensies van individuele gebruikers en bekende websites in de crypto industrie. Een goede algemene plek om reputatie te checken is bijvoorbeeld Reddit.
  • Kosten - Een exchange moet transparant zijn over hun tarieven welke ze vragen bij het maken van een trade. Alvorens je een Account aanmaakt, zorg ervoor dat u de deposito-, transactie- en intrekkingskosten begrijpt. De kosten kunnen sterk verschillen afhankelijk van de uitwisseling die je gaat gebruiken.
  • Betaalmethoden - welke betalingsmethoden zijn er op de beurs beschikbaar? Creditcard / betaalkaart? overschrijving? PayPal? Als een uitwisseling beperkte betalingsopties heeft, is het wellicht niet handig voor je om het te gebruiken. Vergeet niet dat het kopen van cryptocurrencies met een creditcard altijd identiteitsverificatie vereist.
  • Verificatievereisten - De overgrote meerderheid van de Bitcoin-handelsplatforms, zowel in de VS als in de EU, vereist een soort ID-verificatie om deposito's en onttrekkingen te maken. Sommige exchanges maken het mogelijk om anoniem te blijven. Hoewel de verificatie, die tot enkele dagen kan duren, lijkt op vervelend punt, echter beschermt het de uitwisseling tegen allerlei oplichting en het witwassen van geld. Dus geen ID, dan zouden wij geen Account aan willen maken.
  • Geografische beperkingen - Sommige specifieke gebruiksfuncties die worden aangeboden door de uitwisselingen zijn alleen toegankelijk vanuit bepaalde landen. Zorg ervoor dat de exchange waarbij je wilt aansluiten, volledige toegang biedt tot alle platform tools en functies in het land waar je momenteel woont. Voor de EU raden wij dan ook hitBTC aan omdat ze gebaseerd in de EU zijn.
  • Wisselkoers - Verschillende wisselkoersen hebben verschillende tarieven. Je zult verrast zijn hoeveel je kunt besparen als je gaat shoppen. Het is niet ongewoon dat tarieven tot 10% fluctueren.


De beste Bitcoin exchange
Vandaag  de dag zijn er tal van platforms om uit te kiezen, maar niet alle uitwisselingen zijn goed of hebben volume (gebruikers die traden). Na evaluatie en eigen gebruik doet HubSterdam 1 aanbeveling welke het beste scoort op alle punten zoals; gebruikersbeoordelingen, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, kosten en beveiliging.

 

Testimonial-bg.jpg
Bitcoin is a techno tour de force
Bill Gates - Founder of Microsoft
Bill Gates