zcoin masternode

Crypto Blog

Znode Release, komende Zcoin Hard Fork

On dec 18, 2017

Het is dan eindelijk gearriveerd, de release van Znodes van de Zcoin cryptocurrency. De hard fork gebeurt op blok 66550 en Znode-uitbetalingen beginnen op blok 66700.

Er is wat verwarring over wat deze upgrade inhoudt, dus hierbij wil ik graag antwoord geven op de meest gestelde vragen.

Wat is een hard fork? Krijg je gratis coins?

Dankzij de vele hardforks van Bitcoin is er veel verwarring rondom wat de betekenis van een hard fork echt betekent. Een hard fork betekent simpelweg dat een upgrade verplicht is en dat iedereen moet upgraden naar de nieuwe versie voor het hard forkblok (ongeveer 23 december in het geval van Zcoin). Degenen die ervoor kiezen om op de oude versie te blijven, zullen niet langer kunnen synchroniseren met de nieuwe clients en mochten er miners blijven minen op de oude versie, dan zullen ze hun eigen versie van de blockchain vormen. In de meeste gevallen heeft de oudere blockchain geen waarde, vooral als het een niet contentieuze hard fork is en het alleen maar om een upgrade gaat. Alleen zijn hard forks controversieel, wanneer de fork klaar is als gevolg van ideologische verschillen en miners beiden ondersteunen, zouden er twee goed onderhouden versies van de blockchain zijn. De vork van Zcoin aan de andere kant heeft brede gemeenschapssteun en is een geplande upgrade in overeenstemming met de development roadmap. Als zodanig is het korte antwoord nee, je krijgt geen gratis zcoin.


Wat moet ik doen?

Voordat je gaat updaten, is het altijd een goede gewoonte om een wallet back-up te maken door naar Bestand> Backup-wallet te gaan. Ongeacht of je een Znode host of niet, iedereen moet ervoor zorgen dat je je wallet bijwerkt naar Zcoin v0.13.4.1 vóór de hard forkdatum. Je wordt gevraagd om een eenmalige re-index. Reindex duurt een tijdje, hoewel het is geoptimaliseerd om te profiteren van multi-core processors, dus het zou een stuk sneller moeten zijn dan de vorige versies. Als je eenmaal bent bijgewerkt en de harde vork over de kop slaat, hoor je geen onderbrekingen te bemerken.


Moet ik mijn Znode nu starten?

We raden je aan je Znode zo snel mogelijk te starten. Hoewel je pas in blok 66700 uitbetalingen zult ontvangen, zou het actief hebben op de blockchain en het op de Znode-lijst kunnen plaatsen, klaar zijn om in de wachtrij te worden geplaatst, zodat er zo weinig mogelijk vertraging optreedt. Het instellen van een Znode duurt ongeveer een uur voor een ervaren persoon en het duurt even voordat andere Znodes je zien. We raden je aan om zo snel mogelijk bij te werken, wat ook zou zorgen voor een soepele overgang tijdens de hard fork. Anders dan dat, is er geen inherent voordeel van het vroeg beginnen met je Znode.


Dit is allemaal te technisch, ik wil gewoon dat iemand mijn Masternode voor mij beheert!

Geen punt, het enige dat je hoeft te doen als je 1.000 zcoin hebt, is je znodesleutel (genereren met behulp van znode genkey) en je txid & index (verkregen met behulp van znode uitgangen). Met deze data kan een Znode worden gemaakt.  Als iemand je vraagt om je account op te geven of coins naar hen te sturen, doe dat zeker niet! Vanuit HubSterdam kunnen en willen je hierbij best helpen indien gewenst.

Znode: met 1.000 Zcoin start je eigen Masternode