Wat is een bitcoin wallet

Crypto Blog

Wat is een bitcoin wallet?

On okt 4, 2017

Als je de beslissing hebt genomen om een aantal bitcoins te kopen, is het volgende vraagstuk hoe je de digitale valuta opslaat. Dat doe je dus in een Bitcoin wallet, maar wat is een Bitcoin wallet nou precies? Het is immers echt heel anders dan een portemonnee of rekening voor fiat valuta.

De privé-sleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot een Bitcoin-adres worden opgeslagen in een "bitcoin wallet." In het algemeen geeft een wallet toegang tot je openbare Bitcoin-adres en kunnen je transacties doen, maar ze verschillen afhankelijk van hoe je erbij kunt komen. Factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste bitcoin portefeuille zijn beveiliging, anonimiteit en controle.

Desktop wallets laat gebruikers toe om een adres te maken voor het verzenden en ontvangen van bitcoins en een plaats te geven om de privé sleutel op te slaan. Dit kan gedaan worden door software te downloaden naar een individuele computer.

Mobiele portemonnees, toegankelijk via apps, kunnen gebruikers onderweg meenemen. Terwijl "Desktop wallets" de volledige Bitcoin blockchain downloaden, zijn mobiele wallets ontworpen om slechts een klein deel van de blockchain te gebruiken en vertrouwen op andere knooppunten binnen dat netwerk om toegang te krijgen tot de overige benodigde informatie.

Cloud wallets, die Bitcoin-sleutels op internet opslaan via een website van derden, hierdoor kunnen gebruikers overal toegang tot hun bitcoins krijgen. Er bestaat echter het mogelijke gevaar dat zo’n partij je bitcoin steelt, dit geldt natuurlijk voor alle derden die iets toevertrouwd krijgen. Dus niet anders dan dat je dingen toevertrouwd aan bedrijven of instanties.

Hardware wallet, dit is mijn persoonlijke favoriet en primaire plek voor investeerders met meer dan een paar duizend euro in Bitcoin. Ze slaan de privé-sleutels op een fysieke apparaat (USB stick) op. In mijn optiek is Trezor de beste in de markt.

Uiteindelijk komt de keuze van bitcoin wallet neer op de voorkeur van een individuele gebruiker. Wat je ook zal besluiten, zal het een cruciaal onderdeel zijn van je ervaring met Bitcoin.

Hubsterdam Advies: beste Bitcoin Wallet & Marktplaats SpectroCoin , klik hier