Bitcoin future

Crypto Blog

Wat is een Bitcoin Future

On dec 11, 2017

In de wereld van cryptocurrency-handel zijn er veel verschillende manieren om dingen aan te pakken. Het kopen en verkopen van munten op bijveeld Binance exchange is een zeer populaire maar ook risicovolle methode.  Er is ook het Bitcoin future contract, dat best aantrekkelijk kan zijn. Maar heel weinig mensen lijken zich bewust te zijn van wat deze contracten werkelijk zijn en hoe ze werken.


Het concept van Bitcoin Future uitgelegd

Eigenlijk zijn Bitcoin futures een eenvoudig concept. Een Bitcoin future contract draait om gebruikers die ermee instemmen een bepaald bedrag aan cryptocurrency te kopen of verkopen zodra het een vooraf bepaalde prijs op een toekomstige datum heeft bereikt. Het concept van futures contracten bestaat al vele decennia en ze zullen nog geruime tijd blijven bestaan. Het is een geweldige manier om risico's over te dragen of zelfs risico's te nemen, afhankelijk van hoe agressief je wilt handelen.

Een koper van een futures contract koopt het recht om Bitcoins tegen een specifieke prijs te verkopen. De verkoper gaat akkoord om de Bitcoins te accepteren op een specifieke datum in de toekomst voor die specifieke prijs. Net als bij margehandel kan een partij zo short gaan en kan de andere partij long gaan. Meer specifiek neemt de koper vaak een "short" positie in de hoop dat het genoemde aantal bitcoins tegen een gunstigere prijs wordt gekocht. De verkoper neemt een "long" positie in de hoop op een hogere prijs per Bitcoin te komen op de afwikkelingsdatum.

Een Bitcoin future contract kan worden verhandeld op het platform waarop het tijdens de looptijd van de overeenkomst is gemaakt. Deze contracten hebben ook een intrinsieke waarde afhankelijk van de verwachte prijs wanneer de contractduur afloopt. 

Wat Bitcoin futures contracten zo aantrekkelijk maakt, is hoe geen van beide partijen akkoord gaat om de transactie onmiddellijk af te ronden. Agressieve handelaren zullen vaak proberen hun positie te benutten door een onderpand of een klein deel van de oorspronkelijke termijncontractkosten te plaatsen. Het gebruik van een dergelijke positie kan veel hogere inkomsten opleveren, maar het kan ook aanzienlijke verliezen tot gevolg hebben. Hefboomtransacties zijn altijd een risicovolle onderneming, vooral wanneer je "gokt" op het futures contract dat aan die positie is gekoppeld.

 

Hubsterdam Advies: beste Bitcoin & Altcoin Exchange is Binance, ga via ons