hele bitcoin

Crypto Blog

Moet je een hele Bitcoin kopen?

On okt 17, 2017

Een veel voorkomende misvatting onder mensen die nieuw zijn bij Bitcoin is dat ze een hele Bitcoin moeten kopen. Dit is simpelweg niet waar, aangezien Bitcoin digitaal en ver verdeelbaar is, kunt je fracties van een Bitcoin kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. je hoeft niet een transactie te doen met een "hele" munt.

Net als alle fiat valuta's kunnen worden opgesplitst in centen, kan 1 BTC worden afgebroken in kleinere eenheden tot acht decimalen: 0.00000001 BTC. Dit, de kleinste mogelijke fractie van een Bitcoin staat bekend als een 'satoshi', genoemd naar de persoon of groep mensen die Bitcoin creëerde. Er zijn 100.000.000 (honderd miljoen) satoshi in een Bitcoin.

Bitcoin platforms, zoals Spectrocoin, stellen je in staat om het bedrag van de lokale valuta die je wilt uitgeven, te specificeren en je dan het equivalent van Bitcoin te geven dat je in ruil hiervoor ontvangt. Bijvoorbeeld, als 1 BTC 5000 Euro kost en je slechts 2500 Euro heb om te besteden, ontvang je simpelweg 0,50 BTC.

Het tegenogervestelde is ook waar, je kunt de hoeveelheid Bitcoin opgeven die je wilt verkopen. Op het platform wordt het bedrag weergegeven dat je in lokale valuta zult gaan ontvangen. Bijvoorbeeld, als je 0,25 BTC wilt kopen, en de wisselkoers is 5000 Euro / BTC, ontvang je 1250 Euro.

Opmerking: in deze voorbeelden gelden geen kosten voor de transacties, het vrijwel altijd zo dat er enige transactie kosten zijn.


Handig voor dagelijkse transacties
De prijs van Bitcoin is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Aangezien de waarde van een "hele" Bitcoin is toegenomen, om bruikbaar te zijn voor de dagelijkse transacties, begonnen mensen in kleine eenheden te handelen.


Basis Bitcoin eenheden
Bitcoin meeteenheden volgen het International System of Units, een wereldwijde meetstandaard die eeuwenlang gebruikt wordt. De meest gebruikte term is gewoon "bitcoin", maar soms wordt het uitgedrukt in bits, satoshi en andere manieren:

  • Unit Value (BTC)
  • BTC (of Bitcoin) 1
  • cBTC of bitcent 0,01
  • mBTC of millibit 0.001
  • μBTC of bit 0.000001
  • Finney 0.0000001
  • Satoshi 0.00000001

Op dit moment gebruiken de meeste Bitcoin-platforms, Bitcoin als meeteenheid: b.v. 1 BTC, 0.0023 BTC enzovoort, niet de hierboven genoemde eenheden.

Hubsterdam Advies: beste Bitcoin Wallet & Marktplaats SpectroCoin , klik hier