mining

Crypto Blog

Mining guide voor beginners in Crypto

On dec 24, 2017

Het minen van Crytpo munten is een activiteit die vooral early adopters beloont. Bitcoin, de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency die begin 2009 werd uitgebracht. Sindsdien zijn vergelijkbare digitale valuta's op de wereldwijde markt gekomen, waaronder een hard-fork van Bitcoin genaamd Bitcoin Cash.


Welke Crypto is het beste om te minen?

Bitcoin minen met een eigen computer is geen goede keuze voor beginnende miners die op kleine schaal werken. De initiële investerings- en onderhoudskosten, om nog maar te zwijgen over de enorme wiskundige problemen van het proces, maken het gewoon niet rendabel voor hardware op consumentenniveau. Nu is Bitcoin mining eigenlijk alleen rendabel voor grootschalige datacenters. Bitcoin Cloud mining kopen bij bijvoorbeeld Hashflare is echter wel rendabel.

Litecoin, Dash en Zcoin zijn daarentegen drie op scrypt gebaseerde cryptocurrencies die voor beginners de beste kosten-batenverhouding hebben. Afhankelijk van de koers van Litecoin kan je tussen de 5 en 10 dollar per dag verdienen met behulp van mining hardware op consumentenniveau.

Naarmate meer mensen zich aansluiten bij de cryptocoin mining pool, kan je keuze moeilijker worden voor mining omdat er dan duurdere hardware nodig is om dezelfde aantal munten te ontvangen (de difficulty score neemt toe bij meer miners). Je zult gedwongen worden om ofwel zwaarder te investeren als je die munt wilt blijven minen of je kunt overstappen naar een eenvoudigere cryptocoin.


Is het de moeite waard om crypto te minen?

Als een hobby-onderneming, ja, je kunt met minen een klein inkomen genereren van een x aantal dollar per dag. In het bijzonder zijn de hierboven genoemde digitale valuta's zeer toegankelijk voor gewone mensen om te minen, en een persoon kan $ 1000 aan hardwarekosten terug verdienen in ongeveer 18-24 maanden.
Als een tweede inkomen, nee, minen is geen betrouwbare manier om substantieel geld te verdienen voor de meeste mensen. De winst uit cryptocoins uit de mining wordt alleen significant als iemand bereid is $ 3000 - $ 5000 te investeren in up-front hardwarekosten, op dat moment zou je mogelijk $ 50 per dag of meer kunnen verdienen (alles valt of staat met de koers).

Persoonlijk heb ik geen zin en tijd om dit allemaal te doen en investeer ik liever in Cloud Mining. Het rendement hiervan is goed en voorspelbaar en met name als je voor de lange termijn wil investeren.

Bij mining zijn de volgende dingen van belang om centraal te stellen:

 • Je biedt boekhoudkundige diensten aan de cryptocurrency. Mining is in essentie 24/7 computerboekhouding door het 'verifiëren van transacties'.
 • Je krijgt een kleine beloning voor je boekhouddiensten door elke dag fracties van de munt te ontvangen.
 • Je persoonlijke kosten laag te houden zoals tijd, elektriciteit en hardware.

Wat heb je nodig om Cryptocurrency te minen?

Je hebt tien dingen nodig om bijvoorbeeld Litecoin of Dash te minen.

 1. Een privédatabase ofwel je Wallet, dit is een met een wachtwoord beveiligde container die je inkomsten opslaat en netwerkomzet van transacties bijhoudt.
 2. Een mining-softwarepakket, zoals die van AMD, bestaat meestal uit cgminer en stratum.
 3. Deel uitmaken van een online miningpool, een gemeenschap van miners die hun computers combineren om de winstgevendheid en inkomensstabiliteit te vergroten.
 4. Een Cryptocurrency exchange zoals Binance of Kucoin waar je de virtuele munten kunt ruilen voor Bitcoin om vervolgens de Bitcoin te verkopen naar Euro.
 5. Een betrouwbare full-time internetverbinding, idealiter 2 mbps per seconde of hogere snelheid.
 6. Een locatie voor hardware-instellingen in je kelder of andere koele en geklimatiseerde ruimte.
 7. Een desktop of een op maat gemaakte computer ontworpen voor mining. Ja, je kunt je huidige computer gebruiken om te starten, maar je kunt de computer niet gebruiken terwijl het aan het minen is. Een aparte speciale computer is ideaal. Tip: gebruik geen laptop, gameconsole of handheld-apparaat om te minen. Deze apparaten zijn gewoon niet effectief genoeg om inkomsten te genereren.
 8. Een ATI grafische verwerkingseenheid (GPU) of een gespecialiseerd verwerkingsapparaat dat een ASIC-chip wordt genoemd. De GPU of ASIC is het werkpaard voor het leveren van boekhoudkundige / mining werkzaamheden.
 9. Een ventilator om koele lucht over je mining computer te blazen. Mining genereert veel warmte, en het koelen van de hardware is cruciaal voor je succes.
 10. Persoonlijke interesse. Je hebt absoluut behoefte aan een sterke hang naar lezen en constant leren, omdat er voortdurend technologische veranderingen en nieuwe technieken voor het optimaliseren van mining resultaten te halen zijn. De meest succesvolle miners besteden elke week uren aan het bestuderen van de beste manieren om hun prestaties aan te passen en te verbeteren.

Heb je nou helemaal geen zin of tijd om dit te doen, dan kun je veel beter net als ik investeren in Cloud Mining.

Hubsterdam Advies: Hashflare Cloud Mining voor de goedkoopste prijs, klik hier