Hoe houd je Bitcoins veilig?

Crypto Blog

Hoe houd je Bitcoin veilig?

On okt 6, 2017

Als je aan het nadenken bent om wat te gaan doen met Bitcoin, zul je jezelf moeten afvragen waar je ze moet bewaren nadat je ze hebt gekocht. Nadat je tijd en euro’s in de Cryptocurrency hebt geïnvesteerd, kun je er zeker van zijn dat ze veilig zijn en klaar voor wanneer je ze wilt gebruiken?

In feite worden bitcoins niet "opgeslagen". Als een zuiver digitale entiteit is het niet alsof ze in kluis of onder een matras kunnen worden gehouden. Ze zijn toegankelijk via Bitcoin-adressen, die een reeks digitale sleutels voor toegang nodig hebben. Dus, op de vraag hoe houd je bitcoin veilig, zit het hem in de beveiliging van deze sleutels.

Elk Bitcoin-adres heeft twee sleutels: een "publieke sleutel" en een "privé-sleutel." Bitcoin-adressen worden afgeleid van publieke sleutels en deze Bitcoin-adressen worden gedeeld. Denk net alsof je je e-mailadres met iemand deelt: zij kunnen je een e-mail sturen, maar kunnen niet in je postvak komen om je mail te lezen. Op dezelfde manier kan niemand in een Bitcoin wallet komen zonder het wachtwoord. De publieke sleutel kan alleen gebruikt worden om bitcoins te sturen. Vandaar dat het veilig is om deze te delen.

Een privé-sleutel is dus noodzakelijk en het middel waarmee gebruikers bitcoins uit een portemonnee kunnen nemen of ze naar anderen kunnen sturen. Deze sleutel is dus wat moet worden beveiligd om de bitcoins van een gebruiker te beschermen. Wie de privé-sleutel bezit, kan worden beschouwd als de 'eigenaar' van de bitcoins op dat adres, hoewel het technisch gezien mogelijk is om iemand anders sleutels te bezitten zonder de bitcoins te bezitten. Er zijn een paar verschillende methoden die gebruikers gebruiken om hun privé sleutels te beschermen.

Als je een privé-sleutel wilt houden, is het mogelijk om bitcoin portefeuilles te coderen met een privé wachtwoord, maar dit is meestal het meest fundamentele beveiligingsniveau en dat kan door computer hackers of virussen mogelijk worden gehacked. Anderen kiezen ervoor om hun privé-sleutel volledig offline te houden. Je houdt dan privé-sleutels in ontkoppelde databases, zodat ze veilig blijven tegen bedreigingen op het internet. Als je dit wil doen, dan kun je het beste hiervoor een Trezor gebruiken.

Onder de waaier van opties die beschikbaar zijn voor de beveiliging van de privé-sleutel van een bitcoin wallet, hebben elk specifieke voor- en nadelen die gebruikers moeten afwegen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je investering beveiligd is op een manier die je toegang geeft als je het nodig hebt, terwijl je alle andere mensen geen kans geeft om je eigendom te stelen.

Hubsterdam Advies: beste Bitcoin Wallet & Marktplaats SpectroCoin , klik hier