Herinvesteren van Bitcoin bij HashFlare

Crypto Blog

Herinvesteren van Bitcoin bij HashFlare

On apr 24, 2018

HashFlare cloud mining wordt erg populair in 2018, en een bepaald aspect daarvan maakt ons een beetje ongerust; herinvesteren. In deze gids bespreken we enkele risico's van het herinvesteren van uw gewonnen munten op HashFlare.

YouTubers hun Inkomen is overdreven

Veel YouTubers hebben video's geplaatst over HashFlare her-beleggingsstrategieën in januari 2018 en veel van hen laten hun HashFlare 'Dashboard' zien, met bovenaan een kaart met 'BTC Balance'.

Als een herinvesteringsstrategie werkt, zou je kunnen verwachten dat dit BTC-saldo elke dag meer zou stijgen, dus zou het morgen met 0.01 BTC stijgen, de dag erna met 0.012 BTC, enz. Een groot probleem is dat een YouTuber het partnerprogramma van HashFlare gebruikt, waarbij naarmate hun inhoud populairder wordt en meer mensen op hun affiliate-link klikken, hun BTC saldo elke dag met meer wordt verhoogd.

Er is niets mis mee, het is gewoon een bijwerking van het feit dat ze populairder worden en veel affiliate-inkomsten krijgen; maar kijkers van deze video's moeten zich hiervan bewust zijn, dat ze waarschijnlijk een minder dramatische stijging zullen zien dan die YouTuber krijgt, zelfs met een succesvolle herinvesteringsstrategie.

Herinvestering Calculators en hun problemen

Veel herinvesteringsrekenmachines duiken op, vaak in de vorm van spreadsheets of websites. Een probleem hierbij is met de waarden die worden gebruikt voor de moeilijkheid van Bitcoin, waar het vaak op twee manieren wordt onderschat:

Veel rekenmachines krijgen hun Bitcoin moeilijkheidsgraad van BitcoinWisdom, wat een verouderde waarde heeft. Een tweede probleem met BitcoinWisdom is dat veel rekenmachines dit gebruiken om toekomstige moeilijkheidsgraad veranderingen te schatten. Op 4 februari 2018 stelt het dat de volgende moeilijkheidsgraad -16.49% zal zijn, maar sinds 6 december 2017 is de moeilijkheid van Bitcoin elke 2 weken toegenomen, waardoor deze calculators opnieuw de winstgevendheid overschatten.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin verandert elke 2 weken

Dit is een vreemde kwestie, maar we hebben het gezien bij verschillende herinvesteringsrekenmachines. Over het algemeen verandert de moeilijkheid van Bitcoin om de 2 weken (het zou iets sneller gaan als veel nieuwe mensen gaan minen, en iets langzamer als er minder mensen minen). Dit betekent dat wanneer je de winstgevendheid in de toekomst voorspelt, je de Bitcoin-moeilijkheidsgraad elke twee weken moet bijwerken, laten we zeggen dat je elke 2 weken met een toename van 15% werkt.

Sommige rekenmachines doen dit niet, in plaats daarvan zeggen ze dat de moeilijkheid van Bitcoin met meer dan 200% over een jaar, of misschien 500%, zal toenemen. Al met al is het dus behoorlijk afhankelijk van je aannames en of je optimistisch of pessimistisch bent.


HashFlare-prijzen en minimale opnames

Twee HashFlare-specifieke problemen zijn:

Ze kunnen hun prijzen binnen een jaar veranderen. Onlangs hebben ze Bitcoin-contracten gewijzigd van $ 1,50 per 10 GH / s naar $ 2,20 per 10 GH / s, een stijging van 47%. Elke verhoging van deze prijsstelling zou de rentabiliteit van de herinvestering beïnvloeden.

De minimale opnames zijn op dit moment erg hoog, variërend tussen 0,02 BTC en 0,05 BTC. Sommige herinvesteringsstrategieën suggereren dat je om de paar dagen terugtrekt om het risico te minimaliseren, maar tenzij je in eerste instantie een aanzienlijk bedrag investeert, zou je dit niet kunnen doen omdat de minimum opname limieten zo hoog zijn.

Bitcoin's prijseffecten 

Dit concept kan lastig zijn om te visualiseren als je Bitcoin nog niet kent. De prijs van Bitcoin varieert enorm, tussen 17 december 2017 en 2 februari 2018 daalde deze met ongeveer 55%. Dit betekent dat de Bitcoin die je aan het minen bent in die tijd minder waardevol is geworden. Op 1 december 2017 had je 55% meer gekregen voor je geld dan op 2 februari 2018. Een dagelijkse herinvesteringsstrategie zou deze koopkracht uitnutten, waarbij, als Bitcoin van $ 20k naar $ 10k zakte, je gemiddelde prijs zou stijgen zijn rond de $ 15k geweest.

Als je een andere aanpak had gekozen, waarbij je vermoedt dat de prijs van Bitcoin op een bepaald moment weer zal stijgen (dus het risico bestaat hier dat het kan blijven dalen). Als je gestopt was met herinvesteren toen de prijs van Bitcoin zakte, begon je te herinvesteren toen het terug ging naar $ 20k, dan had je meer hashpower gekregen voor hetzelfde geld.

Een tegenargument is dat je misschien enkele maanden moet wachten voordat de prijs van Bitcoin weer omhoog gaat en er dus geen voordeel is om te gaan lopen wachten. Je moet dit gebied zelf onderzoeken en de voor- en nadelen van elk scenario vergelijken.


Conclusie

We hebben in deze handleiding veel risico's doorlopen die een herinvestering in HashFlare tot gevolg zal hebben. Nu je hiervan bewust bent, zou je een beter en meer geïnformeerde beslissing moeten kunnen nemen over de vraag of herinvesteren voor je zou werken of niet.

Hubsterdam Advies: Hashflare Cloud Mining voor de goedkoopste prijs, klik hier