Many hands of business people holding calculators.jpeg

Crypto Blog

Cryptocurrency calculator

On nov 21, 2017

Om de winstgevendheid van Cloud Mining uit te kunnen rekenen gebruik je een Cryptocurrency Calculator die op basis van een aantal factoren het voor je kan uitrekenen. In deze post ga ik in op deze factoren en leg ik uit waar je rekening mee moet houden. Tevens zal ik een overzicht plaatsen van de beste Cloud Mining calculator. 

Cloud Mining ROI calculatie factoren:

  • Hashrate
  • Difficulty
  • Crypto currency prijs

Stroom kosten, onderhoud en computer hardware kosten zijn niet relevant bij Cloud Mining winstgevendheid omdat dit all in de kostprijs zit inbegrepen. Immers is het bij Cloud Mining zo dat je zelf verder niets hoeft te doen.

Hashrate
De Hashrate is hoeveel computer kracht voor je aan het rekenen (minen) is, het is bij de meeste aanbieders zo dat als je een groot hash pakket koopt dat je relatief per hash minder betaald. Het is dan in mijn optiek verstandig om wat groter in te kopen. 

Difficulty
Miners doen in feite de boekhouding van alle transacties op een specifieke Blockchain. De difficulty score neemt toe naargelang er meer miners actief zijn. Daarnaast is het vaak zo dat er steeds minder nieuwe Crypto currency vrijkomt, Bitcoin is hier een goed voorbeeld van. De difficulty score is dan ook vrijwel niet te voorspellen, er zijn calculators die bepaalde aannames doen op basis van de huidige en historische verhoging van de diffculty score van die specifieke Blockchain. Dit is dan ook de primaire reden dat je optimistische en pessimistische calculatoren hebt.

Crypto currency prijs
De waarde van een Crypto currency is 100% afhankelijk van wat de markt er voor wil betalen. Als je dus X aantal nieuwe Crypto munten hebt ontvangen na een periode minen. Is de waarde in Euro of Bitcoin hiervan afhankelijk. De Crypto markt staat nog in de kinder schoenen als je het met bijvoorbeeld de reguliere Forex / aandelen markt bekijkt. Hoewel het in algemene zin dus al jaren omhoog gaat is het wel in de letterelijke zin zo: het is maar net welke gek er wat voor betaald. Dus dit is een risico factor in zowel postieve als negatieve zin.

Cryptocurrency calculator overzicht:

Hubsterdam Advies: Hashflare Cloud Mining voor de goedkoopste prijs, klik hier