crypto mining opbrengsten

Crypto Blog

Crypto mining opbrengsten - wat moet je overwegen?

On mei 9, 2018

De meerderheid van de mensen stapt in crypto mining met een eenvoudig doel, namelijk geld verdienen. Helaas neemt diezelfde meerderheid niet de moeite om de tijd te nemen om mining te begrijpen en kunnen mensen vaak onaangenaam verrast zijn wanneer hun laatste inkomen niet overeenkomt met hun optimistische plannen.

Om te helpen heb ik besloten om nog eens te kijken hoe de wereld van Cryptocurrencies werkt en wat je mining inkomsten van HashFlare zijn, zodat je kunt zien waarom de af en toe dalende Cryptocurrency tarieven niet een reden zijn voor paniek of stress.

Mining opbrengsten zijn afhankelijk van globale wereld situatie en een hele reeks fundamentele factoren tegelijkertijd. Welke? Allereerst de moeilijkheidsgraad, de beloning, de kosten en de wisselkoers. Maar natuurlijk ook het nieuws: slecht nieuws, goed nieuws en de media-buzz in het algemeen.

Mining moeilijkheidsgraad en beloning vermindering

Mining als zodanig is het proces van het genereren van nieuwe blokken in een blockchain en het registreren van transacties daarin. Wanneer een individuele miner of een groep miners een nieuw blok weten te vinden, ontvangen ze een beloning voor het verrichte werk - een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency van de respectievelijke blockchain, zoals bijvoorbeeld Bitcoin.

Er wordt aangenomen dat het 10 minuten duurt voordat bepaalde informatie door alle netwerkleden is geverifieerd.

Als het sneller gaat, betekent dit dat de totale kracht van alle miners samen is toegenomen. Hoe reageert het systeem daarop? Het vergroot de moeilijkheidsgraad bij het aanpassen van de benodigde tijd tot 10 minuten. Evenzo, als het proces vertraagt, betekent dit dat sommige miners het spel hebben verlaten. Dus als de hashrate van alle miners in de wereld is afgenomen, dan zal het systeem zijn moeilijkheid verminderen.

De moeilijkheid wordt elke 2016 nieuwe blokken automatisch herberekend door het Bitcoin-netwerk zelf en is niet afhankelijk van de wensen van individuele spelers, groot of klein, of mining services. Gemiddeld genomen gebeurt dit elke twee weken.

De beloning is direct afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het netwerk - hoe hoger het is, hoe moeilijker het is om een blok te vinden. Met andere woorden, het hebben van een hoop hash power alleen garandeert geen beloning, het vergroot alleen maar de kans om een blok te vinden.

Op dit moment worden er om de tien minuten 12,5 bitcoins gedolven in de wereld. In 2012 bedroeg de beloning 50 bitcoins, in 2016 was deze 25 en tegen 2020 is deze de helft van wat we vandaag hebben.

Tegelijkertijd wordt Bitcoin steeds populairder en steeds meer mensen beginnen met minen voor dezelfde hoeveelheid beloning. De huidige 12,5-munten kunnen dus worden opgesplitst tussen 100 of 100.000 mensen, zie je het verschil?

Hoe meer miners, hoe minder de opbrengst van elk van hen, omdat de concurrentie om een beperkte beloning steeds krapper wordt. Normaliter is het overigens wel zo, dat als er meer mensen een crypto currency willen minen, dat de waarde van die munt tevens omhoog gaat (meer vraag is hogere marktprijs).

Dus iemand die hetzelfde aandeel wil krijgen van alle gedolven bitcoins bij een wereldwijd groeiend aantal miners, moet hun uitrusting regelmatig upgraden. Dit moet worden gedaan in verhouding tot het aantal mensen dat toetreedt tot het ecosysteem van minen over de hele wereld.


Vergoedingen

Allereerst zijn er twee soorten vergoedingen, er zijn interne onderhoudskosten van HashFlare en er is een extern netwerktarief voor Bitcoin-transacties.

De HashFlare-kosten staan vast, ze gebruiken het om elektriciteitsrekeningen te betalen, miners te ondersteunen, verouderde hardware te vervangen, af te schrijven, enzovoort. In de echte wereld, waar overheden fiat-valuta gebruiken, kunnen we onze rekeningen gewoon niet betalen met bitcoins, dus we dragen onze kosten in dollars.

Ze tonen de onderhoudskosten voor elk specifiek contract op de website. Een SHA-256 contract heeft bijvoorbeeld een dagelijkse vergoeding van $ 0,0035 voor elke 10 GH / s.

De Bitcoin transactiekosten zijn een heel ander verhaal. Deze waarde is niet vast en verandert de hele tijd, afhankelijk van de algemene situatie rond Bitcoin en de snelheid ervan. Als je naar de dynamiek kijkt, zie je een piek in december 2017, toen de gemiddelde transactiekosten US $ 50 bereikten.

Wat betekent het voor jou? Voordat je een transactie ophaalt of uitvoert, bekijk je de huidige kosten en denkt je nogmaals eens na: wil je echt $50 opnemen terwijl je $10 betaalt om dit te doen?

Tarieven

Bitcoin heeft net als elke andere valuta een wisselkoers ten opzichte van bijvoorbeeld de US dollar, euro, yen of welke andere fiat-valuta dan ook. Hoe hoger het tarief, hoe winstgevender je mining.

Waarom?
Omdat het Minen geen dollars maar bitcoins oplevert en je kunt ze op elk moment ruilen voor fiat geld. Als Bitcoin weer eens omlaag gaat in waarde, wil ik je op het hart drukken om je niet druk te maken en dom te verkopen.

Kijk zelf maar. We zien elk jaar grote recessies in Bitcoin. Crypto-enthousiastelingen en grote spelers zagen zowel risico's als redenen om zich zorgen te maken over beide in 2015, toen de wisselkoers vier keer daalde. Maar na een tijdelijke periode van instabiliteit gaat de bitcoin koers altijd weer omhoog.


Hier zijn de grootste druppels van het BTC-tarief tot nu toe:

94% in juni-november 2011, van $ 32 tot $ 2
36% in juni 2012, van $ 7 tot $ 4
79% in april 2013, van $ 266 tot $ 54
87% in november 2013-januari 2015, van $ 1166 tot $ 170
40% in september 2017, van $ 5000 tot $ 2972
60% in januari 2018, van $ 19.000 naar $ 7.600

Het beste wat je in een dergelijke situatie kunt doen, is gewoon doorgaan met minen. Geef niet toe aan de paniek, wacht gewoon op een geschikte gelegenheid en een nieuwe ronde van groei.

Wat zijn de belangrijkste wisselkoers factoren? Het korte en vervelende antwoord is: vraag en aanbod. Zoals het geval is bij de meeste consumptiegoederen. De prijs van elke cryptocurrency is in wezen een balans tussen het prijskaartje dat de verkopers hebben geplaatst en het bedrag dat de kopers bereid zijn te betalen. In veel opzichten steunen ze allemaal op de algemene situatie in de wereld van crypto-economie en economie in het algemeen.

Daarom hangt de winstgevendheid van cloud mining af van een combinatie van meerdere factoren, waarvan de meeste nauwelijks voorspelbaar zijn.

Hubsterdam Advies: Hashflare Cloud Mining voor de goedkoopste prijs, klik hier