Bankera

Crypto Blog

Bankera ICO

On nov 23, 2017

Bankera is een digitale bank gericht op de Blockchain era. Om dit mogelijk te maken zullen ze een ICO gaan doen startende op 27 november 2017. 

Bankera ICO.png

Digitale technologie heeft de financiele industrie veranderd. Met name heeft de geboorte van Blockhain ons in staat gesteld geld te digitaliseren en decentraliseren via Cryptocurrencies zoals Bitcoin. Er zijn veel pogingen ondernomen om Blockchain-technologie toe te passen om een revolutie teweeg te brengen in andere financiële sectoren.Tot nu toe richtten de meeste FinTech-bedrijven zich echter alleen op een bepaalde niche (bijvoorbeeld geldovermakingen of leningen), omdat ze niet kunnen profiteren van de schaalvoordelen die traditionele banken genieten. Traditionele banken zijn, ondanks hun financiële armslag, niet zo snel in het overnemen van nieuwe technologieën, omdat ze worden opgehouden door legacy-systemen en traditioneel/protectionistisch denken. Bankera streeft naar een revolutie in het bankwezen door gebruik te maken van wat blockchain-technologie te bieden heeft, terwijl het zich nog steeds richt op schaal. Dit betekent dat Bankera een one-stop-shop voor alle financiële diensten wil worden. De toepassing van blockchain-technologie zal Bankera toelaten om nieuwe en unieke oplossingen aan haar klanten aan te kunnen bieden.


Diensten

Bankera biedt drie primaire type diensten:
1. Betalingen inclusief betaalrekeningen met persoonlijke IBAN, debetkaart, interbancaire valutakoersen en betalingsverwerking. Alle services ondersteunen zowel traditionele fiat-valuta's (Euro) als ook cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, DASH, NEM, ERC20-conforme tokens en andere. Op de lange termijn zal Bankera innovatieve oplossingen implementeren, zoals valuta's die verband houden met het bruto binnenlands product (bbp) of het gebruik van op de beurs verhandelde fondsen als een substituut voor geld.

2. Leningen en deposito's zullen een belangrijk concurrentievoordeel zijn, evenals een kernservice van Bankera. Niet alleen sparen, maar ook lopende rekeningen zullen rente ontvangen. Alle Bankera-klanten zullen kunnen profiteren van hogere rentetarieven als gevolg van bedrijfseigen informatie over de kasstromen van geldnemers (bedrijven die lenen), aangezien de meeste leningen aan zakelijke klanten van de Bankera betalingsverwerkingsoplossing worden gegeven.

3. Investeringsoplossing zal bestaan uit goedkope beleggingsproducten zoals exchange-traded funds (ETF's), crypto-fondsen (een portfolio van verschillende cryptocurrencies en crypto-tokens) en robo-adviesoplossingen voor vermogensbeheer. Later zal Bankera investment banking-diensten aanbieden, waaronder het financieren van bedrijfsstrategieën van de zakelijke klanten.

Status Quo van Bankera

Bankera zal operationeel zijn en beschikt over een aanzienlijke IT-infrastructuur voorafgaand aan de Initial Coin Offering (ICO).

Bankera heeft al de nodige regelgevende en IT-regelingen om individuele internationale bankrekeningnummers (IBAN) aan te bieden die betalingen in de Single Euro Payments Area (SEPA) kunnen accepteren en uitvoeren. Bankera biedt ook concurrerende valutakoersen, snelle en kosteneffectieve internationale bankoverschrijvingen en het hebben van de "Bankera-betaalkaart" gekoppeld aan de betaalrekening van de kaarthouder.

Al deze services kunnen worden getest bij SpectroCoin, cryptocurrency exchange, e-wallet, debitcard en payment processor provider, waarvan Bankera een operationele vork zal zijn. Wat tot nu toe is ontwikkeld, zal voor Bankera een minimaal levensvatbaar product zijn om met haar activiteiten te beginnen. Om haar doelstelling om een volledig operationele bankdienst te worden echter te bereiken, moet Bankera kapitaal verkrijgen.

Bankera roadmap.png

Bankera ICO

Om zijn visie te verwezenlijken, lanceert Bankera haar eigen Initial Coin Offering (ICO). Tijdens de ICO zal Bankera virtuele valutatokens uitgeven met de naam Bankers (BNK) op de openbare blockchain. De waarde van elke token is afhankelijk van het aandeel van de netto transactie-inkomstencommissie dat elke week aan de houder van het token wordt betaald. Ten eerste wordt 20% van de netto transactie-inkomsten van Bankera-tokens gereserveerd en naar het slimme contract gestuurd. Ten tweede zal het slimme contract fondsen verdelen aan houders van Bankera-tokens pro-rata (d.w.z. als een houder 1% van alle uitstaande Bankera-tokens heeft, ontvangt hij 1% van alle inkomstenaandelen.)

Op 28 augustus lanceerden ze een pre-ICO en boden ze 10% van de tokens aan het publiek aan. Na drie weken bereikten ze de vastgestelde hardcap van 25 miljoen euro. Dit is dus vermogen wat al binnen is gehaald.

Op 27 november lanceren ze de ICO en zullen ze 30% van de tokens aan het publiek aanbieden. De resterende 30% tokens worden in de toekomst gedistribueerd tijdens een SCO (secundair muntenaanbod), maar nooit tegen een lagere prijs dan 0,1 EUR per BNK-prijs. 25% tokens worden toegeschreven aan het team als motivatie, evenals voor bounty-programma's.

Het teamgedeelte van de tokens wordt in de loop van de tijd toegewezen. 5% wordt toegeschreven aan adviseurs, die ze in de komende jaren zullen adviseren totdat een volledig functionerende bank operationeel is. Daarom is de totale HARDCAP voor de pre-ICO en ICO 10.000.000.000 BNK (2.500.000.000 + 7.500.000.000) ter waarde van 177M EUR (25M EUR + 152M EUR) en ten minste 750M EUR voor de SCO. De initiële prijs van het token tijdens de ICO is 0,017 EUR. Er zullen ook soft-caps zijn tijdens ICO, zodat de prijs na elk stuk van 1.000.000.000 BNK met 0,001 EUR zal stijgen. Zie de onderstaande tabel:

BNK.png

Team
Vytautas Karalevicius/CEO
Mantas Mockevicius/CCO
Justas Dobiliauskas/CTO
Craig Grant/VP for Business Development
Egle Eidimtaite/VP for Business Development
Ruta Cizinauskaite/VP for Marketing
Tse-Hsin Lu/VP for Communication

Adviseurs
Lon Wong/President of the NEM.io Foundation
Antanas Guoga/Member of the European Parliament
Eva Kaili/Member of the European Parliament
Audrius Žiugžda/Expert Banker
Modestas Kaseliauskas/Former Head of the Lithuanian State Tax Authority
Marc Kenigsberg/Founder of BitcoinChaser
Prof. Jochen De Weerdt/Process Mining Expert
Damon Rasheed/CEO of Rate Detective
Dr. Eugene Dubossarsky/Data Scientist
Warren Lush/PR expert

Voor de gene die nieuwsgierig zijn, zelf ga ik 2 Bitcoin investeren in Bankera.

Bankera ICO: voor de beste prijs per BNK, klik hier